Spar penge som studerende

Det kan være økonomisk hårdt at være studerende. De fleste har kun en SU på omtrent 5000 kroner i måneden at leve for. Det er ikke mange penge, hvis der skal være både til husleje, mad og lidt sjovt ved siden af. Det er derfor en god idé at overveje, hvordan du som studerende kan spare nogle penge, så du ikke behøver stresse over økonomien hver måned.

Hvis du står helt på bar bund, kan du altid tage et mindre lån her. På den måde har du lidt at løbe på, indtil du har fået helt styr på, hvor og hvordan du kan spare på budgettet i løbet af måneden.

2 gode råd til at spare penge, når du studerer

Det er som sagt svært at leve for en SU alene, når du er studerende, og derfor er der nogle metoder, du kan benytte for at spare penge. Her er der 2 råd til, hvordan du bedst muligt får pengene til at række.

  1. Find en roommate

Hvis du studerer i en større by, såsom København, Århus eller Odense, kan huslejen være enormt høj. Det er svært at finde penge til en lejlighed selv i disse områder, og derfor er det oplagt, at du finder en roommate. En roommate er en, som du kan bo sammen med og dele huslejen med. På den måde står du kun med halvdelen af lejen, hvor du ellers skulle have betalt det hele beløb. Det er altså en rigtig effektiv måde at spare en god sjat penge på.

  • Få et studiejob

Hvis du har enormt svært ved at få økonomien til at hænge sammen, kan det være en god idé at finde tid til et studiejob. Det kan selvfølgelig være begrænset, hvor meget tid, du har til rådighed ved siden af studiet, men lidt har også ret. Det kan være et studie job på alt mellem 5 og 20 timer. Det afhænger blot af, hvor meget tid og overskud du har. Selv hvis du har begrænset tid til arbejdet, kan den ekstra indkomst gøre en rigtig stor forskel i sidste ende.